Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΝΔ "ξεφεύγει" ολοένα και περισσότερο στις δημοσκοπήσεις - Μονόδρομος πλέον οι εκλογές

Image
Ανοίγει σταθερά η "ψαλίδα" υπέρ της ΝΔ, σύμφωνα με την εκλογική επιρροή της Public Issue, που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας το 32% των προτιμήσεων και έχοντας διαφορά 4 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, που έρχεται δεύτερο με 28%.


Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9% και ο ΛΑΟΣ με 8%.
Οι Οικολόγοι-Πράσινοι συγκεντρώνουν 4%, η Δημοκρατική Αριστερά 3% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία μένει εκτός Βουλής με 1,5%. Ποσοστό 4% έχουν τα υπόλοιπα κόμματα ενώ η αποχή κυμαίνεται στο 34,5%.
Αν και 6 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πρόωρες εκλογές, 57% δηλώνουν ότι αυτές θα γίνουν, με το οποίο συμφωνεί άλλωστε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Mονόδρομο για την κυβέρνηση θεωρεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».
Σημειώνει ότι η διαφορά της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ. έχει παγιωθεί στις δημοσκοπήσεις και θεωρεί πως είναι θέμα χρόνου το κόμμα να καταγράψει ποσοστά που οδηγούν στην αυτοδυναμία. «Για εμάς το μεγάλο στοίχημα είναι να πείσουμε με τη στάση μας πως μπορούμε να εκφράσουμε πραγματικά ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα για μία νέα προοπτική για την Ελλάδα. Και πιστεύω ότι αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...