Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Κάροτ Κέικ με Cream Cheese

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 & 1/2 Φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι μπλέ
  • 1 & 1/2 φλιτζάνι του τζαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν παόυντερ
  • Στην μύτη του κουταλιού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού καρότο τριμμένο
  • 1 μικρο κουτί ανανά (κονσέρβα) κομμένο σε μικρά κομματάκια και στραγγισμένο
Για την κρέμα
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 πακέτο τυρί φιλαδέλφεια
  • 1 άρωμα βανίλιας
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη

Πως το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε στο αλεύρι την κανέλα, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα, το καρότο και τον ανανά ψιλοκομμένο και στραγγισμένο από τον χυμό.
  2. Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά να χτυπηθούν καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
  4. Ψήνουμε το κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 170 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Για την κρέμα
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το τυρί και την υπόλοιπη ζάχαρη με την βανίλια να χτυπηθούν καλά.
  3. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια ωραία ιδέα είναι να κάνουμε διπλή δόση κεικ και κρέμας. Βάζουμε την μια δόση αναμεσα στα κεικ σαν τούρτα και με την υπόλοιπη γλασάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...