Περιγραφή
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να εντυπωσιάσετε με ατομικά πήλινα τους καλεσμένους με μια ξεχωριστή μακαρονάδα.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο μακαρόνια fusilli κατά προτίμηση (ή πέννες ή farfale)
- 4 κολοκυθάκια
- 1 πιπεριά
- 1/2 παριζάκι γαλοπούλας με χαμηλά λιπαρά
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 5 τομάτες φρέσκες
- Λίγο πελτέ
- 1 καρότο
- 6 μικρά ατομικά πήλινα σκεύη
- 1 κουτί τυρί gouda
Πως το κάνουμε:
- Αρχικά βράζετε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι στο μισό χρόνο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού.
- Τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια κόβετε τη γαλοπούλα και τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε και τα κολοκυθάκια και τα καρότα ξυσμένα στο ίδιο μπολ.
- Όλα τα συστατικά του μπολ τα τσιγαρίζετε με ελάχιστο λάδι για πολύ λίγο.
- Σε ένα άλλο μπολ ξύνετε τις τομάτες αφού τις
έχετε πρώτα ξεφλουδίσει και προσθέτετε και μια κουταλιά πελτέ για να
δώσει περισσότερο χρώμα.
- Παίρνετε όλα τα παραπάνω συστατικά , τα
ανακατεύετε και τα μοιράζετε στα πήλινα μπολάκια. Στο τέλος ρίχνετε πάνω
από κάθε μπολ άφθονο τυρί ώστε να καλύψει την επιφάνεια.
- Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου σαράντα λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου