Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μακαρόνια στο πήλινο

Περιγραφή

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να εντυπωσιάσετε με ατομικά πήλινα τους καλεσμένους με μια ξεχωριστή μακαρονάδα.
Μακαρόνια στο πήλινο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια fusilli κατά προτίμηση (ή πέννες ή farfale)
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά
  • 1/2 παριζάκι γαλοπούλας με χαμηλά λιπαρά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 5 τομάτες φρέσκες
  • Λίγο πελτέ
  • 1 καρότο
  • 6 μικρά ατομικά πήλινα σκεύη
  • 1 κουτί τυρί gouda

Πως το κάνουμε:

  1. Αρχικά βράζετε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι στο μισό χρόνο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού.
  2. Τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Στη συνέχεια κόβετε τη γαλοπούλα και τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτετε και τα κολοκυθάκια και τα καρότα ξυσμένα στο ίδιο μπολ.
  5. Όλα τα συστατικά του μπολ τα τσιγαρίζετε με ελάχιστο λάδι για πολύ λίγο.
  6. Σε ένα άλλο μπολ ξύνετε τις τομάτες αφού τις έχετε πρώτα ξεφλουδίσει και προσθέτετε και μια κουταλιά πελτέ για να δώσει περισσότερο χρώμα.
  7. Παίρνετε όλα τα παραπάνω συστατικά , τα ανακατεύετε και τα μοιράζετε στα πήλινα μπολάκια. Στο τέλος ρίχνετε πάνω από κάθε μπολ άφθονο τυρί ώστε να καλύψει την επιφάνεια.
  8. Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου σαράντα λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...