Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Reuters:Συναγερμός ΕΕ προς υπουργούς Οικονομικών για φαύλο κύκλο χρεών στις τράπεζες

Image
"Εμπιστευτικό" έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιστωτική ασφυξία στις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς δυσκολεύονται να αντλήσουν ρευστότητα από τις αγορές εξαιτίας της κρίσης χρέους.

Σε αναφορά που προετοιμάστηκε για τους υπουργούς που είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν στην Πολωνία την Παρασκευή και το Σάββατο, οι ιθύνοντες της ΕΕ ανέφεραν ότι η ευρωζώνη αντιμετωπίζει έναν «φαύλο κύκλο κρίσης χρεών, τραπεζικής ρευστότητας και αρνητικής ανάπτυξης».
«Μία πρόσθετη ενίσχυση των πόρων των τραπεζών είναι αναγκαία», ήταν η «συμβουλή» προς τους υπουργούς Οικονομικών, φράση που ακούγεται σαν έκκληση προς το ΔΝΤ για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Εξάλλου ο οίκος Moody's προχώρησε χθες στην υποβάθμιση δύο εκ των κορυφαίων γαλλικών τραπεζών (Societe Generale και Credit Agricole) «απειλώντας» και την PNB Paribas, λόγω της έκθεσής τους στο ελληνικό χρέος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...