Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πανακότα καπουτσίνο

Η πανακότα είναι ένα από τα γλυκάκια που φτιάχνω αρκετά συχνά, χειμώνα – καλοκαίρι.
Πρώτον γιατί μας αρέσει πολύ και δεύτερον γιατί είναι ένα γλυκάκι πανεύκολο.
Η αλήθεια είναι ότι εκτός από την κλασσική λευκή πανακότα, μου αρέσει κατά καιρούς να πειραματίζομαι δίνοντας στην πανακότα διάφορες γεύσεις.
Έτσι μετά την σοκολατένια, αποφάσισα να φτιάξω και μία με γεύση και άρωμα καφέ.
Δεν το περίμενα ότι θα είχε τέτοια επιτυχία, με αποτέλεσμα να την φτιάξω δυο φορές μέσα σε δυο μέρες, η πρώτη εξαφανίστηκε προτού το καταλάβω!
Εάν σας αρέσει το άρωμα του καφέ, φτιάξτε την και απολαύστε ένα λαχταριστό, δροσερό μεγάλο κομμάτι !

Τα υλικά μας:
500 ml κρέμα γάλακτος
100 ml δυνατό γαλλικό καφέ ή εσπρέσο
2 κουταλάκια νες καφέ σκόνη ή κόκκους
120 γρ. ζάχαρη
80 ml λικέρ Khalua ή Tia Maria
10 γρ. ζελατίνη σκόνη (1 φακελάκι)
Πάμε να την φτιάξουμε:
Διαλύουμε τον νες καφέ μέσα στον ζεστό γαλλικό καφέ
Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τους καφέδες και την ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά.
Δεν θέλουμε το μείγμα να βράσει, απλά να ζεσταθεί.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό.
Αφού πήξει και στερεοποιηθεί, την ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό ή σε μπεν μαρί, για να γίνει διαυγής.
Προσθέτουμε την ζελατίνη στο μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια, κατά προτίμηση λεία, χωρίς προεξοχές και σχεδιάκια.
Βάζουμε στο ψυγείο την πανακότα να κρυώσει και να πήξει.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας τον πάτο της φόρμας για λίγο σε καυτό νερό, έτσι ώστε να αποκολληθεί το γλυκό από την φόρμα εύκολα.
Κόβουμε μεγάλα κομμάτια και απολαμβάνουμε με τον καφέ μας ή με ένα λικεράκι με άρωμα καφέ!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...